אתר הבית בפייסבוק
אתר הבית
בכדי להציג את התוצאות לחצו חפש
צפון והגליל צפון והגליל ירושלים והשפלה דרום והנגב

מבשלים ביחד - טרנד בישול הבירות כובש את המרחב הכפרי

כשכמות הבירה שהישראלי הממוצע שותה הולכת וגדלה, לא מפתיע שיותר ויותר מבשלות בוטיק קטנות המייצרות טעמים חדשים מוקמות. לשמחתנו, לא מעט מהן ממוקמות במרחב הכפרי. הנה כמה דוגמאות מוצלחות


ישראל אמנם רחוקה מאוד מלהציג את עצמה כמעצמת בירה, אבל אין ספק שהשנים האחרונות מתחילות להסתמן כתור הזהב של התחום והרבה בזכות מבשלות בוטיק קטנות שקמו להן במטרה לשנות את תרבות השתייה המקומית שלנו. ולמה לא, בעצם? חם כאן, מלחיץ לפעמים ופתרון טוב לשיפור מצב הרוח יכול בקלות להיות בקבוק בירה, אבל אחת איכותית.

את הנקודה הזו בדיוק הבינו לא מעט חברי מושבים וקיבוצים שהתחילו לבשל בירה מתוך אהבה לתחום וכדי לעשות טוב לעצמם ולחברים ואחרי שהבינו שהטוב הזה יכול להפוך לעסק – החליטו לקחת אותו צעד אחד קדימה, כשהמרוויחים הגדולים הם בסופו של דבר השתיינים הישראלים. יצאנו לסיבוב קצר בין כמה מושבים וקיבוצים ומצאנו מבשלות שעושות הרבה כבוד לתחום:

מבשלת ספארו: מושב מגשימים

התחיל אצל הסבא וממשיך אצל הנכד (צילום: מבשלת ספארו)

ספארו היא בירה שמתגלגלת אחורה כבר כמה דורות, באופן כזה או אחר. דרור ספיר, המייסד והבעלים של המבשלה, יצא לדרך בעקבות הסבא, שייצר יין במושב נחלים לפני שנים. כבר בגיל צעיר הוא שימש כשוליה שלו ועם השנים עבר אל הבירה, אותה בישל בימים הראשונים באותם הכלים ובאותו המחסן בו הסבא עבד.

איך מבשלים: את הבירה עצמה מבשלים היום במבשלת העם שבאבן יהודה וגם במבשלת שריגים וכך יכול ספיר לבשל את הבירה שלו, עם המתכון שלו, כשהוא למעשה שוכר את ציוד המבשלה הגדולה. בינתיים, המרכז הלוגיסטי, ההשראה והפיתוח כולם איתו במושב מגשימים.

במלאי: נפחי הבישול כאן קטנים, עם הרבה דגש על איכות וכך תוכלו למצוא כאן בירות קבועות של חיטה כהה וחזקה ובירת זיטוס IPA קלילה ומרעננת לצד מגוון משתנה של בירות עונתיות שונות וסיידרים.

מבשלת הגליל: קיבוץ מורן

כשטייס קרב פוגש קיבוצניק יוצאת מזה בירה מעולה (צילום: אסף ארז)

המפגש בין אלון ריפטין, טייס במילואים ויצרן בירה ביתית מנוסה לבין זיו טלומק, מרכז המשק של קיבוץ מורן ופריק של בשר מעושן הוא שהוליד את הרעיון של מבשלת הגליל. יחד הם הקימו פאב מבשלה בקיבוץ עצמו והפכו לאבן שואבת לשתייני האזור שמחפשים משהו קצת שונה.

איך מבשלים: את הבירה של מבשלת הגליל מבשלים מאחורי הקלעים של הפאב, באותו מקום בו מגישים אותה טרייה ללקוחות.

במלאי: 11 אלף ליטרים של בירה מיוצרים כאן במבשלה של השניים בלב הקיבוץ עם מבחר מרשים של בירות חיטה, סטאוט, בלונד אייל, סזון, טריפל ו- IPA מוצלחות במיוחד.

בית הבירה פאס: קיבוץ גשור

התחילה את דרכה באמבטיה (צילום: עדי פרץ)

כששני אחים יוצרים ביחד מוכרח לצאת משהו טוב. זה גם מה שקרה כאן ברמת הגולן כחגי ואור פס החליטו להפוך את האהבה שלהם לבירה לעסק של ממש. אחרי שנים של עבודה בתחום המזון ובכרמי היין והזיתים של הקיבוץ התחילו לבשל בירה בבית לפני חמש שנים ותוך שנתיים כבר יצא לדרך פרויקט בניית בית הבירה שלהם. ההתחלה הייתה עם פאב וחודש לאחר מכן הושקה גם המבשלה.

איך מבשלים: תאמינו או לא, אבל את הבירה של פאס מייצרים בחדר האוכל של קיבוץ גשור. האם כאן נמצא סוד הטעם? יכול מאוד להיות שכן.

במלאי: האחים פאס מייצרים כ- 2,000 ליטרים של בירה מדי חודש בשלושה סגנונות: חיטה, לאגר ופורטר כהה ומדי פעם גם מפציעות בירות מיוחדות בטעמים משתנים.

בירה מלכה: קיבוץ יחיעם

איך צורך להציג את אחת הבירות המשובחות שיצאו מישראל (צילום: נעמה פורת)

כדי להכיר את בירה מלכה צריכים לחזור כמעט עשר שנים אחורה בזמן, אל שנת 2006, כשאסף לביא, מי שהיה בעלים של שני פאבים בתל אביב, החליט לעזוב את העיר ולעבור לישוב האקולוגי כליל ולהתחיל לבשל בירה בכמויות קטנות במושב עמקה. מכאן עשתה הבירה את דרכה אל פאבים תל אביבים שהסכימו לתת לה צ'אנס והשאר היסטוריה.

איך מבשלים: שנתיים אחרי שיצא לדרך, התמקם לביא עם המבשלה שלו בקיבוץ יחיעם, למרגלות המבצר, בתוך נוף גלילי מול הים ומאז ועד היום מתמחה המבשלה בייצור בירות מסוג אייל בשיטה המסורתית ובכמויות קטנות.

במלאי: 360 אלף ליטרים של בירה מיוצרים כאן בסוגים שונים, החל מבירה בהירה, דרך אדמונית ועד חיטה ואפילו בסגנון הינדי.

עוד במדור:

*את המסעדות השוות בגליל כבר הכרתם?

*
במוזיאונים הטובים במרחב הכפרי כבר ביקרתם?

כתבות נוספות בנושא:

כמה כסף - הסכום שתוציאו על הבית עוד לפני הבנייה

מעוניינים לרכוש מגרש ולבנות עליו בית חלומות? מזל טוב. אבל האם אתם יודעים כמה בעצם תוציאו עוד לפני המסמר הראשון? אם לא, כדאי שתמשיכו לקרוא

לגור בקיבוץ ליד המעיין

ירדנו לעמק המעיינות לפגוש משפחות שנקלטו. מסתבר שדווקא שם, איפה שהמפה נגמרת, ישראל הישנה מתעוררת לחיים

"הדיירים הם מקור ההשראה שלי בעיצוב פנים"

כל תהליך של עיצוב פנים מתחיל עם הדיירים עצמם. בלה יקותיאל, מתכננת אדריכלית, מסבירה מדוע חשוב לזכור גם את הפונקציונאליות והפרקטיות בעיצוב פנים