מפעלי עיבוד שבבי בישראל מספקים מענה לענפים רבים במשק כגון רפואה, ביטחון, קוסמטיקה, צעצועים, הנדסה, חומרה ועוד. תהליך העיבוד נעשה ברמות דיוק גבוהות במיוחד אשר מגיעות עד לכדי כאלפית המ"מ. הכלים אשר מורכבים על גבי המכונות שהוזכרו לעיל זמינים לשימושים מגוונים בשל היותם מעוצבים בצורות ייחודיות.
מכונות עיבוד שבבי מתמודדות באופן מרשים עם חומרי גלם מסוגים שונים והתעשייה הישראלית בתחום היא מהמובילות בעולם. למעשה, ישראל נחשבת לאחת היצואניות הגדולות והמקצועיות ביותר של כלים לעיבוד שבבי (ובעיקר לכלים קטנים הדורשים דיוק רב). מצוינותה של התעשייה הישראלית נודעה ברבים לא רק בשל מכונות מתקדמות, אלא גם בזכות כוח אדם איכותי. כיום, התעשייה הישראלית בעיבוד השבבי עומדת בחזית הטכנולוגיה בענף.
- מכונות עיבוד שבבי מתמודדות באופן מרשים עם חומרי גלם מסוגים שונים והתעשייה הישראלית בתחום היא מהמובילות בעולם.
- מכונות עיבוד שבבי מתמודדות באופן מרשים עם חומרי גלם מסוגים שונים והתעשייה הישראלית בתחום היא מהמובילות בעולם.
- כוח האדם בתעשיית העיבוד השבבי השתפר מאד בשנים האחרונות. בין השאר בזכות השקתו של מסלול לימודים ייחודי בענף אשר גובש על ידי המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית והתאחדות המלאכה והתעשייה.
חומרי גלם המתאימים לעיבוד שבבי
כאמור, עיבוד שבבי הוא ענף תעשייתי אשר נוגע בתחומים רבים. לדוגמה, בשל דיוקו הרב של העיבוד השבבי, ותודות ליכולותיו המרשימות עם חומרי גלם מתכתיים, מפעלי עיבוד שבבי משמשים רבות את תעשיית האלקטרוניקה. בין השאר, לצורך זיווד אלקטרוני הכולל יצירת מעטפות מתכת פונקציונאליות לאריזת תכולת אלקטרואופטיקה ואלקטרוניקה. פעמים רבות, עיבוד שבבי הוא חלק מתהליך כולל אשר מלווה יצירת רכיבי מתכת בעזרת יציקות אלומיניום או יציקות ברזל. זאת, כאשר היציקה הראשונית יוצרת חומר גלם המגיע לכדי גימור סופי בעזרת מכונות לעיבוד שבבי.
כפי שצוין לעיל, מפעלים ישראלים לעיבוד שבבי מספקים מענה למגוון תעשיות ביטחוניות, רפואיות, אזרחיות ומתקדמות. ואכן, זכייתם של מפעלים ישראלים לייצור רכיבי מתכת ועיבוד שבבי במכרזים בינלאומיים הפכה זה מכבר לעניין של מה בכך. גם כוח האדם בתעשיית העיבוד השבבי השתפר מאד בשנים האחרונות. בין היתר, בזכות השקתו של מסלול לימודים ייחודי בענף אשר גובש על ידי המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית והתאחדות המלאכה והתעשייה. מסלולים ייעודיים אלה הצליחו להגדיל את קליטתם של עובדים צעירים בתחום העיבוד השבבי וסייעו למפעלים הישראלים להפגין ידע רב בבניית מתקנים, תכנון וייצור בעזרת מחשב (תיב"מ), בניית תהליך טכנולוגי מהיר וניהול ממוחשב של תכנון וייצור.
לסיכום,