אתר הבית
בכדי להציג את התוצאות לחצו חפש
צפון והגליל צפון והגליל ירושלים והשפלה דרום והנגב

הבית במושב שעוד לא ראיתם

שני מפלסים, אור טבעי שזורם פנימה ובריכת שחייה מפנקת. האדריכל ומעצב הפנים ירון ברוך מדגים איך אפשר לגור בבית סופר מודרני במושב בשרון, ועדיין להכניס את המרחב הכפרי לתוכו


הדיירים - משפחה בת 5 נפשות, זוג ושלושה ילדים שהעתיקו את מגוריהם מהצפון למושב בשרון.

הבית - הבית הבנוי מתפרש על 210 מ"ר בשני מפלסים. 

הרצון - רצון הדיירים היה ליצור בית מגורים בשני מפלסים עם חללים מרווחים ונעימים, המשלב בחוץ ובפנים אלמנטים מחומרים טבעיים ובדגש על אהבה לתאורה טבעית. הדיירים הגיעו עם ראש פתוח ונתנו לנו יד חופשית בכל החלטה הקשורה לסוג הבנייה והתכנון העיצובי.

 
 מבט מקומת המגורים העליונה לחלל המרכזי המשותף (צילום: יובל בנאי)


חלל המגורים - לבקשת הדיירים תכנון מפתחים גדולים לכניסת תאורה טבעית ונעימה ששוטפת את החלל המרכזי ברוב שעות היממה. הדיירים זרמו עם הרעיונות של האדריכל גם ברעיון העיצובי למראה הקיר המרכזי בחדר המגורים ולהשאירו במראה השלד והטפסנות בה השתמשו ביציקת הבטון בבנית קיר הממ"ד ,המשותף לקיר חדר המגורים בחלקו הגדול ולהמשיכו לכל גובה הקיר בחלל הכפול.

קיר בחיפוי לוחות עץ ושימוש בחומרים טבעיים בחלל המרכזי ,יוצר תחושה של חמימות מעודנת לצד גווני הבטון החשוף והטיח המודרני.כמו כן גופי התאורה היורדים מתקרת החלל הכפול מאירים את סביבת פינת האוכל וחדר המגורים ומהווים אלמנט עיצובי בחלל.


ציפוי חלונות נגד שמש, מאפשר שימוש באור טבעי ובו בזמן סינון של קרינת החום (צילום: יובל בנאי)


תכנון מפתחים גדולים לכניסת תאורה טבעית (צילום: יובל בנאי)


קיר בשילוב של אלמנט בטון אדריכלי חשוף בחלל המרכזי (צילום: יובל בנאי)


המטבח - לבקשת בעלת הבית מיקום חלל המטבח תוכנן בהפרדה יחסית מחדר המגורים ופינת האוכל ("שיהיה אפשר להשאיר כלים בכיור ולהמשיך לארח מבלי שזה יפריע") ועם זאת מאפשר גישה נכונה ונוחה לפינת האוכל ולמרפסת החצר הקרובה.  מעטפת קירות זכוכית בחלל המטבח מקנה כניסה של אור טבעי ותחושה של קלילות ואווריריות ומאפשרת את שיתוף המטבח עם החצר ע"י פתיחת קירות הזכוכית. 

דלפק הישיבה במטבח מאפשר ליהנות מארוחות קלות וקפה של בוקר (צילום: יובל בנאי)


מוטיב חוזר של אור טבעי (צילום: יובל בנאי)


באותו נושא: עומדים לפני בניית בית? קבלו את הטיפים הכי חשובים

חדר הרחצה - לבקשת בעלת הבית יצרנו חדר רחצה רחב ידיים, מרווח ואלגנטי הצמוד לחדר השינה, הכולל ארון כיור תלוי בנגרות מותאמת כאשר משטח הכיור (דקטון) הוכן אף הוא בהתאמה אישית.  בנוסף הוא מכיל אמבטיה קלאסית ומקלחון מפנק, בשילוב של חומרים טבעיים ותאורת אווירה אלגנטית.

 
 חדר רחצה בהתאמה אישית (צילום: יובל בנאי)


(צילום: יובל בנאי)


אלמנט חוזר של כניסת אור הטבעי וקיר הבטון האדריכלי החשוף בחדר השינה (צילום: יובל בנאי)


חצר הבית - אהבת הדיירים לאירוח, בעיקר בחודשי הקיץ, הביאה לתכנון של חצר מפנקת המשלבת פינת ישיבה ובריכת שחיה מפנקת. דופן קיר זכוכית בברכת השחיה מאפשרת גלישת המים במראה אינפיניטי ומקנה תחושה של צלילות, שקיפות והשתקפות של אור צידי ונראות החצר.

(צילום: יובל בנאי)

רוצים להציץ בעבודות נוספות של האדריכל? לחצו >

כתבות נוספות בנושא:

של מי הקרקע הזו בכלל?

בונים בית במרחב הכפרי? האם אתם עומדים להיות הבעלים של הקרקע או אולי רק "שוכרים" מהמדינה?

70 שנה מתחת לאלונקה

יום העצמאות ה-70 היווה סיבה מספיק טובה כדי לבדוק היסטורית את החוזקה העיקרית של המגזר הכפרי - איכות החינוך הכפרי. להלן התוצאות

המשפחות שחזרו הביתה

למרות שהוא ממוקם במרחק פסיעה מאחד האזורים הכי יפים בארץ, מוקף במעיינות של מים מתוקים, סוד הקסם של נווה איתן הוא קודם כל האנשים שמרכיבים אותו