אתר הבית
בכדי להציג את התוצאות לחצו חפש
צפון והגליל צפון והגליל ירושלים והשפלה דרום והנגב

בונים בקיבוץ? קבלו את הבית המקסים ביגור

בחוץ כל מבני ההרחבה בקיבוץ נראים אותו דבר, אבל בפנים חגיגת צבעים והתאמה מושלמת לדיירים. אסנת קציר, מעצבת הפנים בטור אישי


עיצוב בית פרטי בקיבוץ דורש חיבורים בין כמה וכמה עולמות. מצד אחד, הבית צריך לשמש את צרכי המשפחה ולהתאים לדייריו בהווה ובעתיד. מצד שני, בית פרטי בקיבוץ מתכתב עם הקהילה מסביב ומקיים דיאלוג עם הסביבה שעוטפת אותו. הנה דוגמה לפרויקט שזכיתי להוביל בעיצוב בית בקיבוץ יגור.

מדובר על ביתה הפרטי של משפחה מקסימה, זוג עם שלושה ילדים. הבית משתרע על שטח בנוי של כ-110 מ"ר והוא מצוי בשכונת ההרחבה של יגור שכל המבנים בה הם בעלי מעטפת זהה. כלומר, מעוצבים זה לצד זה בקומפוזיציה של נפחים קובייתיים פשוטים. על מנת למקסם את הנתונים ההתחלתיים של הבית ובכדי להתחקות אחר צרכי המשפחה, נדרשתי לייצר חיבור בין פנים לחוץ. בין קיבוץ שיתופי לבית פרטי, בין אפשרויות לרצונות וכמובן שבין צרכים לאילוצים.

להתאים חלומות לעיצוב

בקשתם המרכזית של הדיירים הייתה בית שייראה מרווח. מטבח פונקציונלי וגדול, חלל כניסה מזמין, פינת עבודה וחדר לכל ילד. בכדי להגשים את מרבית חלומותיהם של בני המשפחה, תהליך העיצוב דרש מחשבה על חלוקה ופתרונות אחסון. זאת, אגב שימוש מינימליסטי ופונקציונאלי בריהוט.

"דורש חיבורים בין כמה וכמה עולמות" (צילום: הגר דופלט)


בכל תהליך העיצוב הושם דגש על דקורציה ופתרונות לפי תקציב קבוע מראש. בתחילת הדרך קבעתי את מיקום פינת האוכל כך שישיבה לארוחה (משפחתית או זוגית) תהיה מול הנוף המשגע של הכרמל אשר הקיבוץ למרגלותיו. המטבח עוצב כמטבח פינתי (ר') המכיל פונקציות מתקדמות של אחסון לטובת חתירה למקסימום מקום. חלל המטבח פתוח לחלל הציבורי ומאפשר קשר ישיר עם היושבים בפינת האוכל והסלון.


(צילום: הגר דופלט)


(צילום: הגר דופלט)

בכדי להכניס קצת הומור ועניין לעיצוב, בחרתי לשלב במטבח ובפינת האוכל נגיעות צבע בתוספות. קיר גבס ושידת אחסון צבעונית אשר תופסים את העין מוקמו בכניסה כך שהמקרר לא מושך את כל תשומת הלב עם פתיחת דלת הכניסה.

 
(צילום: הגר דופלט)


עיצוב החלל הציבורי


עיצוב החלל הציבורי אופיין בפשטות עם כתמי צבע ודגשים פונקציונאליים. המזנון שנבחר הוא מזנון מוארך עשוי עץ עם נגיעות שמנת. עיצובו מתכתב עם שולחן הסלון ומסעדי העץ בכיסאות. לשידת האחסון במבואת הכניסה בחרתי גוון לוונדר אשר מתחבר מצוין עם נגיעות תכלת וירוק ומכתיב את הדקורציה העדינה בשאר החלל. נגיעות לוונדר נוספות שיבצתי בעיצוב בכריות, בתמונות ובאביזרים משלימים.

פינת העבודה מוקמה בחלל הציבורי תוך שהיא מאפשרת תפקוד בשני כובעים, גם עבודה וגם אחסון ומשחק. שולחן העבודה הוא שולחן ששופץ ונצבע. בכדי לייצר מחיצה שפינת העבודה תעמוד מאחוריה החלטתי על שילוב אלמנט עיצובי בקיר הגבס.

"הבית מותאם לדייריו בהווה בעתיד" (צילום: הגר דופלט)

המסדרון נבחר כפתרון לנישת אחסון. גוון הארונות התמזג עם גוון הקירות תוך יצירת תחושת מרחב מכאן ומניעת עומסים וויזואליים מכאן. בסוף המסדרון הוחלט על יצירת אלמנט ממוטות ברזל עליו הונחו תמונות וגלויות.

(צילום: הגר דופלט)


עיצוב החדרים הפרטיים

בחדר השינה של ההורים נבנה ארון מרווח אשר הכתיב את מיקום שאר הריהוט בחלל. גב המיטה עוצב בצורת מדף מחופה עם יריעת שעם. שירותי ההורים הם נישה בעלת אמירה מעט נפרדת משאר הבית. פחות משפחתיות ויותר רומנטיקה. המטרה הוגשמה על ידי בחירה נכונה של אלמנטים ויצירת נישות המאפשרות אחסון כלי רחצה.

(צילום: הגר דופלט)

(צילום: הגר דופלט)


באזור חדרי הילדים העיצוב ביקש לתת ביטוי לעולמם של הדיירים החשובים בבית. חדר הילדה נצבע בגווני פיסטוק עם נגיעות מדויקות בצבע אדום וכן אבזור משלים. על מנת להעניק לחדר מראה קסום ו"טפטי" הודבקו על הקיר מדבקות פרחים. לחדר הבן בחרתי גוונים כחולים תוך שמירה על מעטפת החלל הבהירה וטאצ' של נגיעה ספורטיבית עם מדבקה צבעונית.

(צילום: הגר דופלט)

(צילום: הגר דופלט)

(צילום: הגר דופלט)

*הכותבת הינה מעצבת פנים.

כתבות נוספות בנושא:

פסק הדין הגרוע בתולדות הקיבוצים?

האם דחיית הערעור של הקיבוצים חפציבה ובית אלפא ע"י בית המשפט העליון בנוגע לזכויות הקיבוץ בקרקע עומדת להוות מכה אנושה לעתיד התפתחות הקיבוצים?

הידעתם: משרד הבינוי משתתף אתכם בעלויות הבנייה

איך וכמה משרד הבינוי והשיכון משתתף אתכם בעלויות הקמת בית במרחב הכפרי?

עושים סדר בכפר - סוגי היישובים במרחב הכפרי

מה ההבדל בין קיבוץ למושב או בין מועצה מקומית ליישוב קהילתי? הגיע הזמן לעשות לכם סדר