אתר הבית
בכדי להציג את התוצאות לחצו חפש
צפון והגליל צפון והגליל ירושלים והשפלה דרום והנגב

עומדים לפני בניית בית? קבלו את הטיפים הכי חשובים

בניית הבית שכל כך חיכיתם לו הגיעה, ועכשיו צריך להתחיל לתכנן שיתאים לסביבה, לסגנון ובעיקר לאופי שלכם. מאיפה מתחילים? הנה 5 הטיפים המנצחים שלנו


בשעה טובה החלטתם לגדל את משפחתכם קרוב לטבע, בבית פרטי ובקהילה שאותה בחרתם והיא בחרה אתכם. אז רגע לפני שאתם מתחילים לבנות, ביקשנו ממעצבת הפנים בלה יקותיאל שמאחוריה 10 שנות ניסיון בתכנון הבית והלבשתו, לכתוב לנו את 5 הטיפים החשובים באמת - בדרך לבית המושלם שלכם בכפר.

החלום על בית בכפר עומד להתגשם (צילום: לילך לקסמן)


הקשר בין הפנים לחוץ- הדגש בתכנון הפנימי הוא בין החללים הציבוריים: מטבח, סלון, פינת אוכל לגינה, או למרפסת, כך שיתאימו לשגרה השבועית ובאירוח. עם הכניסה לבית, נגלית אל עינינו הגינה, אנו מקבלים אשליה של מרחב גדול ועוצמתי. לאוהבי הטבע, נמליץ לתכנן כך שהבית יהיה שקוף לסביבה ולהעמיד את הריהוט בצורה אופטימלית ולהתחשב בדקורציה הפנימית. הכנסת האור הטבעי במקסימום אך עם אפשרות שיהיו קירות לתלות אביזרי נוי ודקורציה מותאמת. כך הנוף הנשקף מהחלון הוא כתמונה בתוך מסגרת.

 
 מבט מהחוץ אל הפנים. עיצוב ותכנון: בלה יקותיאל (צילום: עינת דקל)


קשר בין הסלון והמטבח בחלל הציבורי- לאורך השנים התכנון השתנה ממטבח סגור שהכניסה אליו הייתה לבני הבית בלבד. על מנת ליצור מטבח פתוח ומזמין את האורחים לקחת חלק ולהיות שותפים בהכנת הארוחה. קיימת זרימת אוויר מהמטבח לסלון ולשאר החלל הציבורי, זרימה תפקודית אשר מאפשרת להיות נוכח בכל החלל אפילו אם הוא גדול.

חלל ציבורי משותף למטבח והסלון. עיצוב ותכנון: בלה יקותיאל (צילום: עינת דקל)


אחסון- כדאי לנצל בכל מקום אפשרי מקומות לאחסון. בסלון ניתן לראות ניצול שטח מירבי על ידי יצירת מקום ישיבה שהותאמה לאחסון. הספסל עוצב תוכנן על ידי המעצבת ונבנה עבודת נגרות כך שישמש לישיבה מול הספה הראשית, וספסל אחסון לכלים וספרים. האחסון משמש עבור בני הבית זמינות לחפצים בכל רחבי הבית וניצול באופן פונקציונאלי את השטחים בבית.

 
 ניצול מקסימלי לשטחי אחסון. עיצוב ותכנון: בלה יקותיאל (צילום: ליאור טורם)

מקומות אחסון שמאפשרים גישה זמינה לחפצים ברחבי הבית. עיצוב ותכנון: בלה יקותיאל (צילום: ליאור טורם)


פינת משפחה- בישובים הקהילתיים הקשר בין המשפחות הינו במעורבות גבוהה ומפגשים אחר הצהריים מהווה חלק מהשגרה היומית. האזור המנוצל לאירוח הוא "פינת המשפחה". זה המקום למשחק משותף של הילדים, המשמש גם למקום אחסון משחקים, ספרים ולטלויזיה. ובהזדמנות זו אנחנו גם מוותרים או מקצרים את המסדרון. את פינת המשפחה נאבזר במקומות אחסון למשחקים וצעצועים וספרים. האווירה שתיווצר בפינת המשפחה נותנת תחושה של בית חם, הרמוני ונעים, ומקום לאירוח מושלם של אחר הצהריים.

 
מפגשי קהילה גם בבית, פינת משפחה. עיצוב ותכנון: בלה יקותיאל (צילום: וילי פריימן)


שירותי אורחים-
לעיתים בדירת קבלן אנחנו נלחמים על כל מטר מרובע לכן נרצה להרחיב את החלל הציבורי ונוותר על "מותרות" כמו שירותי אורחים. בבתים פרטיים לעומת זאת החלק הציבורי רחב ידיים ומאפשר לנצל את השטח גם לטובת האורחים. בקומת הכניסה נאפשר נגישות לשירותי אורחים במפלס החלל הציבורי. אחת האופציות להסתרת דלת הכניסה היא על ידי משרביה ובכך נאפשר פרטיות לאורחים ובו בזמן ננצל את האפשרות לתלייה מאחורי המשרביה. על כל זאת מצטרפת האסתטיקה והנראות של הבית שמעניקה המשרביה.

 
נגישות לשירותי האורחים בחלל הציבורי. עיצוב ותכנון: בלה יקותיאל (צילום: ליאור טורם)

שימוש במשרביה למסתור ופריט עיצובי. עיצוב ותכנון: בלה יקותיאל (צילום: ליאור טורם)


תכננו כך שהבית יהיה מיוחד עבורכם, פונקציונלי ומותאם לצרכי המשפחה. הבתים בהרחבות הם בתים רחבי ידיים ומטרים מרובעים לעומת דירות בעיר ומאפשרים לכם תמרון רחב יותר בהחלטות עיצוביות. התאימו את הסגנון האישי שלכם למרחב שבחוץ ותיצרו את מיזוג הבית והחוץ.
אז באיזה סגנון תבחרו בסביבה הכפרית? מודרני? אורבני? קלאסי? או כפרי ?


כתבות נוספות בנושא:

המדריך לנטילת משכנתא בקיבוץ

רגע אחרי שאתם מתקבלים לחברות ומתפנים לקבלת משכנתא, חשוב שתכירו את המושגים, העלויות והגופים שיכולים לעזור לכם לסגור חוזה בצורה הנכונה ביותר עבורכם.

נא להעתיק - כך משלבים בעלי צרכים מיוחדים בכפר

לא מעט יתרונות מגולמים במערכות החינוך במרחב הכפרי. משיטות לימוד ייחודיות/ אך נדמה ששני מיזמים מספרים עד תום את סיפור ייחודיות החינוך בכפר

הפסקת החברות באגודה הקהילתית – רק לאחר הסדרת נושא המשך התשלומים לאגודה

נדחה ערעור שהגישו המבקשים על החלטתו של סגן רשם האגודות השיתופיות, שלא להכיר בהפסקת חברות בטרם הסדרת התשלומים לאגודה לאחר הפרישה