אתר הבית
בכדי להציג את התוצאות לחצו חפש
צפון והגליל צפון והגליל ירושלים והשפלה דרום והנגב

בון אה פטיט: 5 המסעדות הטעימות בגליל

נסיעה בין הישובים בצפון מציעה חוויות קולינריות מהסוג שלפעמים קשה לשכוח. השילוב בין המטבחים המקומיים והזרים יוצרים יחד עם הנוף הירוק את המתכון המדויק לחופשה. אספנו לכם את 5 המסעדות המומלצות לדעתנו

 
אם פעם עצירה קולינרית איכותית בדרך לצפון הארץ הייתה מסתכמת בפונדק דרכים בתחנת דלק מזדמנת, אין ספק שהמחוז הצפוני של ישראל עשה את שלו מבחינת שדרוג ההיצע והמבחר. נכון לקיץ 2015 נסיעה קולינרית לעבר הגליל וסביבותיו הפכה לאתגר בר ביצוע לחלוטין שכולל מגוון כמעט אינסופי של אפשרויות, החל במסעדות יוקרה וגורמה, דרך מנות גליליות אותנטיות אמיתיות ועד אותם פונדקים שכבר מזמן מציעים הרבה יותר מעוד חביתה ומאפה.

אם הכיוון שלכם הפעם הוא צפונה ואם לא מתחשק לכם להתפשר על ארוחת הערב הבאה, הרשימה הזו היא הפתרון המושלם עבורכם. יצאנו למצוא כמה מהמסעדות האיכותיות והמפנקות ביותר שתוכלו לעצור בהן, ולפעמים גם ליסוע במיוחד עבורן, בדרך אל או חזרה מהגליל. בתיאבון.

 

אווירה אינטימית ברקע נוף עמק המעיינות (מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה)

רוטנברג

מי שמוצא את דרכו אי שם בין הכנרת לבית שאן ימצא גם את רוטנברג. ממש ליד
קיבוץ גשר ולצד מפעל המים הישן בנהריים ניצבת לה מסעדת שף שמצליחה כבר שנים להישאר בראש רשימת המסעדות המומלצות של הצפון. בתוך מבנה ישן שעוד מציג את צלקות הפגזים שפגעו בו אי שם לפני שנים מתנהלת מסעדה עם תפריט שמשלב בין צרפת לים תיכון, והכל בניצוחו של השף יזהר סהר.

התכנון האינטימי של המקום והאוכל המצוין שמוגש כאן במחירים שפויים, תוך שימוש בחומרי גלם טריים ומקומיים הופכים את הנקודה הזו לא רק לנקודת חובה למי שבסביבה, אלא לנקודה ששווה אפילו להגיע אליה במיוחד.

המנה שכולם מדברים עליה: פילה מוסר ושרימפס טרי ברוטב שמנת לימון, ובזיליקום שמוגש על אורז ריחני.

כתובת: צמוד לקיבוץ גשר


אווירה רומנטית ליד האח או במרפסת (צילום: בועז לביא)

טיביס

מי שמבין משהו באוכל מוכרח להכיר את השף חיים טיבי. מי שעד לא מזמן ניהל ביד רמה את המטבח של "מוסקט", פתח לפני כשנתיים מקום משלו בחוות ורד הגליל ויצר עבור כל חובבי הקולינריה נקודת חובה נוספת על מפת הצפון. כאן, במבנה כפרי שמשלב נגיעות של עץ ואבן מעל הכנרת, מנהל טיבי מטבח בשרי איכותי במיוחד ששמו כבר מזמן יצא למרחקים.

כאן יוכלו למצוא מענה גם זוגות שמחפש אווירה רומנטית ליד האח או במרפסת וגם משפחות של מטיילים שמגיעות עם ילדים להתפעל מחוות הסוסים הסמוכה וכמובן מהנוף. מהר מאוד הפכה המסעדה החדשה של טיבי לנקודת עצירה שהיא בגדר חובה עבור קרניבורים בסביבה, אבל לא רק ואם עדיין לא בדקתם אותה – כנראה שזו המשימה הבאה שלכם בצפון.

המנה שכולם מדברים עליה: רביולי זנב שור עבודת יד ברוטב ציר בשר עשיר עם קרם סלרי, זוקיני, דלעת וקונפי כרישה.

כתובת: צומת כורזים, 1 ק"מ דרומית לצומת עמיעד ורד הגליל


תפריט על טהרת קטלוניה (צילום: יח"צ)

אדלינה

בית התרבות הראשון של קיבוץ כברי ידע כבר כמה גלגולים ומחזורי חיים, אבל מה שבטוח הוא שהנוכחי – בדמות מסעדת אדלינה – עושה לו חסד במיוחד. בין חלל פנימי בעיצוב כפרי אירופאי לבין מרפסת גדולה מול מטעי הבננות של הגליל המערבי מוגש תפריט שמנסה לקרוץ לחיבור שבין ישראל לספרד, בדגש על קטלוניה.

מהטאבון הגדול שבמרכז החלל הפנימי נשלחות אל השולחנות מנות בשרים, דגים, פירות ים ומגוון מאפים ולחמים שהופכים את החוויה לרב חושית וכזו שבהחלט אפשר לוותר אחריה על קפיצה לספרד.

המנה שכולם מדברים עליה: טיול טאפאס – ארוחת טעימות בנוסח ספרדי.

כתובת: קיבוץ כברי


תפריט ים תיכוני מגוון (צילום: אסף ארז)

1910

בתוך מבנה ישן בחצר הראשונים של דגניה א' נפתחה לפני כשנה מסעדה שמנסה לרוץ על הקו הקולינרי שבין תפריט ים תיכוני לנגיעות קצת יותר רחוקות מדי פעם. בחלל הפנימי של המסעדה מזכיר מקומות משפחתיים וקטנים באירופה והמרפסת החיצונית משקיפה אל חצר ירוקה ומבני אבן ישנים. כאן תמצאו מנות שמבוססות בעיקר על חומרי גלם מקומיים, בדגש על פסטות ולחמים בעבודת יד ועד דגים ופירות ים כשעל התפריט חתום השף עודד שוורצברד.

המנה שכולם מדברים עליה: שיפוד פילה בקר מוגש לצד תפוח אדמה מדורה, ערמונים, שעועית לימה ורוטב יין אדום.

כתובת: קיבוץ דגניה א'


עיצוב אירופאי מרהיב לצד מנות מהפנטות (צילום: בן יוסטר)

ביסטרו מיכאל

בין נהריה לראש הנקרה, במבנה שממוקם באמצע בוסתן במושב לימן, מחכה למטיילים בגליל המערבי השף מיכאל גרטופסקי. חלקכם אולי מכירים אותו מרזומה עשיר שכולל את מסעדת הרברט סמואל, גסטרו פאב וסושיאל קלאב בתל אביב, אבל את העיר הגדולה הוא זנח לטובת ביסטרו מיכאל שפתח ממש כאן.

כך, במבנה עץ שכולל בין היתר גם אח מבערת בעונה הקרה, מוגש כאן תפריט שכולל מנות פתיחה שונות, מנות מהים, מנות בשר ומנות פסטה שונות. על האווירה מסביב אחראי העיצוב הכפרי, שלחלק מהמבקרים לחלוטין מזכיר את אירופה ואם זה לא מספיק כדי לתת כאן עצירה, אז מה כן?

המנה שכולם מדברים עליה: מנת פתיחה של סלקים צלויים, עשבים קצוצים "על הסכין" וגבינת כבשים מלוחה.

כתובת: רחוב הגפן 43, מושב לימן


* את המוזיאונים המובילים במרחב הכפרי כבר הכרתם? לחצו

כתבות נוספות בנושא:

של מי הקרקע הזו בכלל?

בונים בית במרחב הכפרי? האם אתם עומדים להיות הבעלים של הקרקע או אולי רק "שוכרים" מהמדינה?

שיטת החינוך שתגרום לכם לדבר על מעבר לירוחם

שיטת חינוך ייחודית מתחילת המאה ה-20 המיושמת בירוחם הופכת אותה לאטרקטיבית יותר מתמיד

2019 פוגשת את הקיבוץ "של פעם"

קיבוץ אורטל, היחיד שנותר שיתופי באזור הגולן מוכיח כי אורח החיים הזה רלוונטי יותר מתמיד: "לעזוב עבודה בבנק בשביל לתרום לעתיד ילדינו? זו פסגת הציונות"